ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ»

     Από τις 15 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας, όλα τα λογιστικά γραφεία έχουμε σταματήσει να δεχόμαστε πελάτες στα γραφεία μας, για οποιαδήποτε εργασία, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή. Οι συναλλαγές μας γίνονται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ή email.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις οι οποίες μπήκαν σε αναστολή εργασιών με εντολή Δημόσιας αρχής, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, υποβάλλουν αίτηση για να τους χορηγηθεί η αποζημίωση των 800,00€ τις επόμενες ημέρες.

Στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, οι εργαζόμενοι εισέρχονται με τους προσωπικούς κωδικούς taxis, ακολουθώντας βήμα – βήμα τη διαδικασία που καθορίζεται.

Η  δυνατότητα υποβολής ξεκίνησε χθες για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε -1, σήμερα υποβάλλουν όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε -2, αύριο οι έχοντες ΑΦΜ που λήγει σε -3 κοκ., αντιστοιχιζόμενη η κάθε μέρα σε ένα ψηφίο με καταληκτική ημερομηνία την 10η Απριλίου. Όσες επιχειρήσεις δεν υπέβαλλαν μέχρι 31-3-20 και θα υποβάλλουν στη νέα προθεσμία μέχρι 10-04-20, αντίστοιχα μεταφέρονται οι αιτήσεις των εργαζομένων ανά ΑΦΜ από τις 11-04-20 κοκ.

Επειδή δεν υπάρχει καμία σχετική διευκρίνιση από το Υπουργείο, θα διευκρινίσουμε εμείς ορισμένα πράγματα, χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε κανέναν:

  • Για να ολοκληρωθεί η υπεύθυνη δήλωση για τους εργαζομένους, απαιτούνται τα κάτωθι στοιχεία:
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου.
  • E-mail
  • ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, Τράπεζα.
  • Ονοματεπώνυμο & ΑΦΜ ιδιοκτήτη και διεύθυνση κατοικίας, (σε περίπτωση που υπάρχει μίσθωση κύριας κατοικίας).

Όποιος θελήσει να υποβληθεί η υπεύθυνη δήλωση από το λογιστή του, θα πρέπει να φροντίσει άμεσα τα εξής:

  1. Να ενημερώσει το λογιστή του, γνωστοποιώντας του τα στοιχεία που απαιτούνται με email, μήνυμα sms, viber, messenger, με οποιονδήποτε πρόσφορο μέσο, αρκεί αυτή η εντολή να αποδεικνύεται ότι δόθηκε από το εργαζόμενο. [σσ. η τηλεφωνική εντολή δεν αποδεικνύεται διότι η μαγνητοφώνηση είναι παράνομη].
  2. Μπορεί να γίνει και μέσω εξουσιοδότησης από τη διεύθυνση www.gov.gr.
  3. Να έχουν κωδικούς taxis. Σε περίπτωση που εργαζόμενος για κάποιο απίθανο λόγο δεν έχει, θα λάβει κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ. και μετά να απευθυνθεί στο λογιστή του.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ: Χωρίς κωδικούς taxis, αίτηση δεν υποβάλλεται. Για να μπορέσετε να υποβάλλετε αίτηση στην περίπτωση που δεν έχετε όπως είπαμε κωδικούς,  θα πρέπει πρώτα να κάνετε αίτηση στη σελίδα της ΑΑΔΕ ως νέος χρήστης και κατόπιν να απευθυνθείτε στην Δ.Ο.Υ. για να πάρετε τον κλειδάριθμο και να ενεργοποιήσετε τους κωδικούς που βάλατε ως νέος χρήστης κατά την εγγραφή σας στην ΑΑΔΕ..

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ: Οι κωδικοί taxis, είναι αυστηρά προσωπικοί  και τους έχετε εσείς οι ίδιοι.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ:

Τα Λογιστικά Φοροτεχνικά Γραφεία, δεν είναι –και ας γίνει κατανοητό από όλους – OPEN24 και δεν διανυκτερεύουν. Πολλά από τα γραφεία είναι τελείως κλειστά και όσα ακόμη λειτουργούν δεν σημαίνει ότι οι λογιστές είναι  στο γραφείο στις 12 το βράδυ ή τα Σαββατοκύριακα. Σεβαστείτε μας και βοηθήστε μας να καλύψουμε τις ανάγκες όσο καλύτερα γίνεται και μην τηλεφωνείτε  ό,τι ώρα να ‘ναι.

Όσοι δεν γνωρίζουν τα τηλέφωνα των λογιστών τους μπορούν να τα βρούν στη σελίδα της ΕΦΕΕ ΞΑΝΘΗΣ στον ιστότοπο www.efeex.gr, με επιλογή, Ε.Φ.Ε.Ε.Ξ, και έπειτα Μητρώο Μελών  ή στον παρακάτω σύνδεσμο απευθείας: http://www.efeex.gr/%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%cf%8e%ce%bd/

ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ.!!

Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Ή ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ

   

Με εκτίμηση,

 Για Το Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελ.Επαγγελματιών-Λογιστών Ν.Ξάνθης

Η Πρόεδρος                        Μπατζακίδου Ειρήνη

Ο Αντιπρόεδρος                  Μέκακας Μαυρουδής

Ο Γενικός Γραμματέας      Σαββίδης Βασίλειος

Ο Ταμίας                            Γρηγόρη Παντελής

Το Μέλος                           Λυμπερίδης Σωτήριος

ΥΓ. Ευχαριστούμε το  Σ.Ε.Λ.Φ.Ο ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για τη στοχευμένη επιστολή.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

efeexuser
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΕΤΟΣ ΙΡΥΣΗΣ 2013

Αφήστε το σχόλιο σας στο "ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*