Γ. Πιτσιλής: «Από 1.6.2020 η διαβίβαση των παραστατικών εσόδων στο myData»


26 Φεβρουάριος 2020

Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN

Ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. σε ομιλία του στην ενημερωτική εκδήλωση του ΕΒΕΑ με θέμα «ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ», αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στο θέμα των ηλεκτρονικών βιβλίων. Ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τόνισε τον κεντρικό ρόλο του συνεπούς λογιστή στο όλο εγχείρημα του MyData, ενώ σημείωσε ότι στην απόφαση που είναι προς υπογραφή και αναμένεται να κοινοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες, αλλά και το πλαίσιο εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων (my Data).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Πιτσιλής ανέφερε πως, ο στόχος της Α.Α.Δ.Ε. και του Υπ. Οικονομικών είναι η ηλεκτρονική διαβίβαση των παραστατικών εσόδων να ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2020 και από τον Οκτώβριο του ιδίου έτους να ξεκινήσει ο χαρακτηρισμός των εξόδων από την πλευρά του λήπτη. Όλα τα δεδομένα του πρώτου πενταμήνου του 2020 για τα έσοδα και του πρώτου εννεαμήνου του 2020 για τα έξοδα, θα διαβιβαστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Η απόφαση θα ρυθμίζει και μια σειρά από άλλες λεπτομέρειες που αφορούν στα διαφορετικά κανάλια διαβίβασης, καθώς και στη φόρμα καταχώρισης που περιορίζεται στις επιχειρήσεις με μικρό τζίρο και λίγα παραστατικά, κατ’ αναλογία όσων ορίζονται για την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων από λογιστή φοροτεχνικό.

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/47548/g-pitsilhs-apo-162020-h-diabibash-twn-parastatikwn-esodwn-sto-mydata

Σχετικά με τον Συγγραφέα

efeexuser
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΕΤΟΣ ΙΡΥΣΗΣ 2013

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Γ. Πιτσιλής: «Από 1.6.2020 η διαβίβαση των παραστατικών εσόδων στο myData»"

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*