ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΦΕΕΞ
ΕΦΕΕΞ

Αρ. Πρωτ.84
Ξάνθη 24/06/2020
Προς Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης
Υπόψιν Διευθυντή,
κ. Παπαθανασίου Γεωργίου


Κύριε Διευθυντά, επανερχόμαστε στην επιστολή με Α.Πρ.66, που σας είχαμε στείλει πέρσι στις 13-06-2019 και σας υπενθυμίζουμε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις εγγραφές των παιδιών στα γυμνάσια και στα λύκεια, το οποίο όμως δυστυχώς συνεχίζεται και μάλιστα σε πιο έντονο ρυθμό.
Ωστόσο, ενώ μας διαβεβαιώσατε ότι θα ενημερώσετε τα γυμνάσια και τα λύκεια του Νομού και είμαστε βέβαιοι ότι το πράξατε, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κάποιες σχολικές μονάδες στέλνουν τα παιδιά και τους γονείς στους λογιστές για να κάνουν την εγγραφή με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν οι καθηγητές να αναλάβουν την ευθύνη της εγγραφής των παιδιών στα σχολεία, γιατί μπορεί να βρουν τον «μπελά» τους.
Καταλαβαίνουμε ότι η υποχρέωση της εγγραφής έχει μετατοπιστεί στους κηδεμόνες, αλλά πολλοί από αυτούς δεν διαθέτουν ούτε τον κατάλληλο εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή), ούτε έχουν τις γνώσεις για να διεκπεραιώσουν αυτήν την διαδικασία, που μέχρι πριν λίγα χρόνια παρεχόταν από τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους λειτουργούς τους, δωρεάν.
Το γεγονός ότι απαιτούνται οι κωδικοί του TAXIS για την εγγραφή, δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα ο κάθε δημόσιος λειτουργός να προωθεί κηδεμόνες και παιδιά στον λογιστή.
Δημιουργείται έτσι μείζον θέμα στον κλάδο μας σε περίοδο που πραγματικά είμαστε όλοι στα «κόκκινα» και λόγω του covid αλλά και όλων των υποχρεώσεων που γενικότερα η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μας έχει επιφορτίσει.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε και πάλι τα σχολεία σε ολόκληρο το Νομό καθώς και τους υπεύθυνους καθηγητές, ώστε να πάψουν να προωθούν γονείς και μαθητές, στους λογιστές.
Για να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις καλό θα ήταν να δίνονται σωστές οδηγίες στους ενδιαφερόμενους για να ολοκληρώνουν τη διαδικασία εγγραφής.
Άλλωστε υπάρχουν αρκετά θέματα και επιλογές κατά τη διαδικασία της εγγραφής, που είναι αδύνατο να γνωρίζει ένας λογιστής.


Με τιμή
Για το Δ.Σ. ΕΦΕΕ ΞΑΝΘΗΣ
Η Πρόεδρος Μπατζακίδου Ειρήνη Ο Αντιπρόεδρος Μέκακας Μαυρουδής
Ο Γραμματέας Σαββίδης Βασίλειος Ο Ταμίας Γρηγόρη Παντελής
Το Μέλος Παγωνάκης Δημήτριος Το Μέλος Λυμπερίδης Σωτήριος

Σχετικά με τον Συγγραφέα

efeexuser
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΕΤΟΣ ΙΡΥΣΗΣ 2013

Αφήστε το σχόλιο σας στο "ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΞΑΝΘΗΣ"

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*