ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ

Αρ. Πρωτ.85

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς

Το Δήμαρχο Δήμου Ξάνθης

κ. Τσέπελη Εμμανουήλ

Το Δήμαρχο Δήμου Αβδήρων

κ. Τσιτιρίδη Γεώργιο

Το Δήμαρχο Δήμου Μύκης

κ. Ντελή Χουσείν Ριτβάν

Το Δήμαρχο Δήμου Τοπείρου

κ. Μίχογλου Θωμά

Ξάνθη 14/07/2020

Θέμα :  Αιτήσεις συντάξεων – Ανταποκριτές ΟΓΑ – Κ.Ε.Π.

Δηλώσεις  τετραγωνικών μέτρων.

Κύριοι Δήμαρχοι,

Μετά την καραντίνα του Μαρτίου και τα γενικότερα μέτρα που θεσπίστηκαν στη χώρα μας, πολλές υπηρεσίες του δημοσίου απεμπολήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα με το πρόσχημα της μη συναλλαγής ή της συναλλαγής με ραντεβού λόγω της πανδημίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πολίτη.

Αντιμετωπίζουμε όλοι μια υγειονομική κρίση που η επέκτασή της έχει πολύ σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τους πολίτες της χώρας και δεν θα έπρεπε για υπηρεσίες, που μέχρι χθες παρεχόταν από το Δημόσιο δωρεάν, να αναγκάζονται σήμερα οι πολίτες να καταβάλλουν τίμημα γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα από αυτό.

Έχουμε κάνει μνεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη συναλλαγή τους με τα ΚΕΠ καθώς και με την προσέλευσή τους στους Δήμους ώστε να δηλώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους. Ο κάθε υπεύθυνος-ανεύθυνος υπάλληλος αποποιείται των εργασιών του και παροτρύνει τους πολίτες να κάνουν αυτές τις συναλλαγές μέσω των λογιστών τους.  Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι ακόμα και αν χρησιμοποιούνται οι κωδικοί του taxis, δεν σημαίνει ότι είναι  δουλειά των λογιστών. Για παράδειγμα υπηρεσίες όπως  η έκδοση ΑΜΚΑ, η εξουσιοδότηση, η υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής, η αναζήτηση πιστοποιητικών, η δήλωση γέννησης, θανάτου, η δήλωση τετραγωνικών στους Δήμους, η αίτηση συνταξιοδότησης, και σωρεία άλλων αιτήσεων, δηλώσεων, εγγράφων  κλπ. που αναζητούνται από τους πολίτες.

Ορμώμενοι λοιπόν από ένα γεγονός πολύ πρόσφατο, που καταγγέλθηκε στο Δ.Σ της  Ένωσής μας από πολίτη,  που ο ανταποκριτής του ΟΓΑ του πρότεινε και τον παρότρυνε  να πάει στο λογιστή του για να κάνει την αίτηση συνταξιοδότησης του, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους υπαλλήλους  που απασχολούνται στους Δήμους σας, να σταματήσουν να προωθούν και να προτείνουν στους πολίτες να πηγαίνουν στα λογιστικά γραφεία για διεκπεραιώσεις εργασιών που είτε γίνονται από εσάς, είτε από τον ιδιωτικό τομέα, στοχευμένα και ειδικά για τις περιπτώσεις αίτησης σύνταξης, αφού ρητά ο νόμος ορίζει ότι επ’αμοιβής μπορεί μόνο ο δικηγόρος να υποβάλλει τέτοιου είδους αιτήσεις.

Τα λογιστικά γραφεία επισημαίνουμε ότι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΠ, δεν κάνουν αιτήσεις και εξουσιοδοτήσεις και δεν αναζητούν έγγραφα.   Το αντικείμενό τους είναι να στηρίξουν τις επιχειρήσεις στο φοροτεχνικό και λογιστικό περιβάλλον που ολοένα γίνεται πιο απαιτητικό μετά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εξαγγελθεί και υλοποιούνται άμεσα  και γι αυτό απαιτείται  το 100% της προσοχής των λογιστών.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως  ενημερώσετε τους υπαλλήλους  των Δήμων, ώστε να μην προωθούν τους πολίτες στους λογιστές,  για να μπορούμε όλοι μας  να κάνουμε  σωστά  τη δουλειά μας. Διαφορετικά θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώνουμε τους πολίτες  για το δικαίωμα τους να προβαίνουν σε καταγγελίες στον συνήγορο του πολίτη για τη μη εξυπηρέτησή τους από υπηρεσίες του Δημοσίου.

Με τιμή

Για το Δ.Σ της

Ε.Φ.Ε.Ε. Ξάνθης

Η Πρόεδρος           Μπατζακίδου Ειρήνη                       

Ο Αντιπρόεδρος  Μέκακας Μαυρουδής

Ο Γραμματέας      Σαββίδης Βασίλειος                          

Ο Ταμίας                Γρηγόρη Παντελής    

Το Μέλος               Παγωνάκης Δημήτριος                    

Το Μέλος              Λυμπερίδης Σωτήριος

.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

efeexuser
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΕΤΟΣ ΙΡΥΣΗΣ 2013

Αφήστε το σχόλιο σας στο "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ"

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*