ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Προς

Τον κ Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη Μαυρουδή

Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιά Νικόλαο

Τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Τον Βουλευτή Ν. Ξάνθης  κ. Τσιλιγγίρη Σπυρίδων

Τον Βουλευτή Ν. Ξάνθης  κ. Ζεϊμπέκ Χουσείν

Τον Βουλευτή Ν. Ξάνθης  κ. Μπαράν Μπουρχάν

Τον Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας Θράκης κ. Μέτιο Χρήστο

Τον Αντιπερειάρχη Ανατ.Μακεδονίας Θράκης κ. Ευφραιμίδη Νικόλαο

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Το Επιμελητήριο Ξάνθης

Την Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ξάνθη 07/4/2020

ΘΕΜΑ:  ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Κύριοι ,

     Γνωρίζετε ότι δύο μεγάλοι Δήμοι  της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, βρίσκονται σε καραντίνα από τις 1 Απριλίου 2020. Ο Δήμος Μύκης, στην ορεινή περιοχή του Νομού και ο Μητροπολιτικός Δήμος της πόλης της Ξάνθης.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος λογιστών φοροτεχνικών είναι τεράστιο. Το 99% των λογιστικών γραφείων βρίσκονται στην πόλη της Ξάνθης, (Δήμος Ξάνθης), η οποία έχει  τεθεί  σε καραντίνα.  Τα περισσότερα γραφεία  έχουμε αναστείλει τη λειτουργία μας,  φοβούμενοι τις συνέπειες του Κορωνοϊού για τους εργαζόμενους υπαλλήλους μας, για τους πελάτες μας, για εμάς  τους ίδιους και τις οικογένειές  μας.

Τα κρούσματα του Κορωνοϊού είναι πολλά, και έχουμε συνδημότες μας που απεβίωσαν από τον ιό. 

Οι λογιστές φοροτεχνικοί με υπεράνθρωπες προσπάθειες, με αίσθημα ευθύνης και με πολλή μελέτη,  προσπαθούν να ανταποκριθούν στον καταιγισμό των νέων νομοθετημάτων και να ενημερώσουν υπεύθυνα, πελάτες-επιχειρήσεις και πελάτες-ιδιώτες για τα νέα μέτρα και τις ΠΝΠ, έτσι ώστε  να στηρίξουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης και της κοινωνίας στις δύσκολες αυτές μέρες.

Η επικοινωνία γίνεται χωρίς φυσική παρουσία, αποκλειστικά με email, διαδικτυακά και τηλεφωνικά. Δεν υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης παραστατικών στα γραφεία μας, λόγω της καραντίνας και ως εκ τούτου δεν έχουμε εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία της κάθε επιχείρησης. Άλλωστε και τα έγγραφα πρέπει να απολυμανθούν.

 Όπως γνωρίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό είναι επιχειρήσεις πολύ μικρών και μικρών οντοτήτων που έχουν εξωτερικούς συνεργάτες λογιστές.  Αδυνατούμε να παραλάβουμε στοιχεία, να προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα  που έχουν τεθεί από τα Υπουργεία και να είμαστε συνεπείς στις ημερομηνίες που έχουν τεθεί, γιατί όπως καταλαβαίνετε όλα υλοποιούνται από εμάς τους λογιστές φοροτεχνικούς.

Επειδή αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο και επειδή θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα από την Πολιτεία για τις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα, λόγω του ιού, ζητούμε να επανακαθοριστούν οι προθεσμίες υποβολής οποιασδήποτε δήλωσης ή αίτησης, είτε στην ΑΑΔΕ, είτε στην ΕΡΓΑΝΗ, είτε στο MINAGRIC, είτε και σε οποιονδήποτε άλλη πλατφόρμα ή άλλο φορέα (Δημόσιο και μη).

Είναι ο μόνος τρόπος  για να μην υπάρξει μια υγειονομική βόμβα στην περιοχή μας και σε αντίστοιχες άλλες περιοχές  που ήδη πλήττονται και βρίσκονται σε καραντίνα.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος            Μπατζακίδου Ειρήνη                       

Ο Αντιπρόεδρος  Μέκακας Μαυρουδής

Ο Γ.Γραμματέας    Σαββίδης Βασίλειος                          

Ο Ταμίας               Γρηγόρη Παντελής

Το Μέλος               Παγωνάκης Δημήτριος                     

Το μέλος               Λυμπερίδης Σωτήριος

Σχετικά με τον Συγγραφέα

efeexuser
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1993

Αφήστε το σχόλιο σας στο "ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ"

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*