ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017

ΠΟΦΕΕ – Eνημέρωση φορολογούμενων για τις αλλαγές στις φετινές δηλώσεις.

Μερικές από τις  αλλαγές με τις οποίες θα υποβάλλουμε τις φετινές δηλώσεις καταπιάστηκε με χρηστικό τρόπο χθές ο συνάδελφος Γιώργος Χριστόπουλος, με την ιδιότητα του ως εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΟΦΕΕ, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «δέκα ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » της ΕΡΤ1, που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Νίκος Αγγελίδης και Χρήστος Παγώνης.

Ανέφερε ότι το έντυπο της δήλωσης που θα δούμε έχει ελάχιστες αλλαγές. Μεταξύ αυτών και την κατάργηση του κωδικού για το 8%  της εισφοράς αλληλεγγύης που γίνεται λόγος των πολιτικών κλπ.  Έχουμε όμως σημαντικές αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας των μισθωτών, των αγροτών, των επαγγελματιών, των προσωπικών εταιρειών, της εισφοράς αλληλεγγύης, των ενοικίων, των μερισμάτων, της προκαταβολής. Εξήγησε τον τρόπο μείωσης του φόρου που έχουν μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι και οι κατά επάγγελμα αγρότες, μείωση την οποία έχουν και οι δύο σύζυγοι όταν είναι και οι δύο μισθωτοί ή συνταξιούχοι. Για τις άλλες μειώσεις παραμένουν όσες έχουν απομείνει και αναφέρθηκε στα ιατρικά έξοδα όπου με τη νέα διάταξη αποφέρουν μείωση στο φόρο μόνο όταν καταβάλλονται με πλαστικό χρήμα.

Δεν παράλειψε να χαρακτηρίσει ως αδικία το ποσοστό 5% που πρέπει να είναι τα ιατρικά πάνω στο εισόδημα για να δίνουν την μείωση στο φόρο, λέγοντας ότι έχουμε ενημερώσει για το ζήτημα αυτό την κα Υπουργό, διότι ανάγκη να βοηθηθούν έχουν τα μικρά εισοδήματα και πρέπει να έχει συνεπώς μείωση και να μην την χάνει και εκείνος που πάει στον οδοντίατρο πληρώνοντας 100 ευρώ. Υπενθύμισε ότι στα 外汇交易平台 ιατρικά μετράνε και οι αποδείξεις των φαρμακείων. Επίσης σημαντικές ήταν οι     διευκρινήσεις για το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα, και τις απαλλαγές, διευκρινίζοντας ότι αυτές δεν αποκλείουν τη ζήτηση αποδείξεων. Αναφερόμενος σε αυτές είπε ότι με υπόδειξη της ΠΟΦΕΕ, οι περιστασιακά απασχολούμενοι με εισόδημα μέχρι 6000 ευρώ, εξαιρέθηκαν από τη συλλογή με πλαστικό χρήμα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=A2qBz4cjMSI]

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα

About the Author

efeexuser
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΕΤΟΣ ΙΡΥΣΗΣ 2013

Be the first to comment on "ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*