Οικονομικό Επιμελητήριο – Επιστολή για την επιστροφή ΕΦΚ στους αγρότες

Επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης για την επιστροφή ΕΦΚ στους αγρότες

Επιστολή προς την Υφυπουργό Οικονομικών Κα Παπανάτσιου Αικατερίνη και τον  Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής  Δημοσίων Εσόδων Πιτσιλή Γεώργιο για το ζήτημα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου (Ε.Φ.Κ.) σε δικαιούχους αγρότες μέσω των Δ.Ο.Υ. απέστειλε το Παράρτημα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Με αφορμή το ζήτημα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου (Ε.Φ.Κ.) σε δικαιούχους αγρότες μέσω των Δ.Ο.Υ. εκφράζουμε τον προβληματισμό καθώς  γίναμε δέκτες παραπόνων από τα Μέλη μας, αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τον συμψηφισμό των δικαιούμενων 外汇交易平台 χρηματικών ποσών με τυχόν οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία  και την απόδοσή τους στους δικαιούχους με αποτέλεσμα αφενός να σπαταλούνται πολύτιμοι πόροι  από τις Δ.Ο.Υ. και αφετέρου να καταγράφεται σημαντική καθυστέρηση στην ικανοποίηση των αιτημάτων των φορολογουμένων.

Ειδικότερα σημειώνουμε ότι  οι Δ.Ο.Υ.  επιβαρύνονται με επιπλέον έργο   που απορροφά πολλές εργατοώρες από το  προσωπικό τους το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στον ουσιαστικό του ρόλο που είναι ο προσδιορισμός , η βεβαίωση και η είσπραξη των φορολογικών εσόδων. Από την άλλη πλευρά η καθυστέρηση που εκ των πραγμάτων δημιουργείται από την πρακτική αυτή εκτός από την στέρηση ρευστότητας στους δικαιούχους επιβαρύνει και την ιδιωτική οικονομία γενικότερα .

Έπειτα από τα ανωτέρω προτείνουμε να σχεδιαστεί καλύτερα η διαδικασία ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα πληροφοριακά συστήματα των υπηρεσιών και να ολοκληρώνεται κεντρικά τυχόν συμψηφισμός με οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, εφόσον έχει ενημερωθεί το taxis από το τραπεζικό σύστημα με τις πληρωμές των φορολογουμένων πολιτών, μετά την λήξη της προθεσμίας καταβολής, ώστε στη συνέχεια χωρίς την παρέμβαση των Δ.Ο.Υ. να πιστώνονται τα χρηματικά ποσά  απ’ ευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο  Πρόεδρος

του Ο.Ε.Ε.  Π.Τ. Θράκης

Μαλτέζος Μενέλαος

Σχετικά με τον Συγγραφέα

efeexuser
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1993

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Οικονομικό Επιμελητήριο – Επιστολή για την επιστροφή ΕΦΚ στους αγρότες"

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*