ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ

Προκήρυξη Προγράμματος «Βασικές προβληματικές και ζητήματα αιχμής στο πεδίο συνάντησης δικαίου και λογιστικής»

J. Cole: 4 Your Eyez Only streaming

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για δικηγόρους και λογιστές, διεξαγόμενο στην Καβάλα, με τίτλο

«Βασικές προβληματικές και ζητήματα αιχμής στο πεδίο συνάντησης δικαίου και λογιστικής»

Στο πλαίσιο της Δομής Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ, το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα που λειτουργεί στη Νομική Σχολή ΑΠΘ (ΦΕΚ Β΄ 5/8.1.2016) οργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, επιμορφωτικό σεμινάριο, που θα διεξαχθεί στην Καβάλα στις 13-15 Μαΐου 2016 (13.5: 5.30-9.30 μ.μ., 14.5: 10 π.μ. – 3 μ.μ., 15.5: 10.30 π.μ. – 3 μ.μ.). Το επιμορφωτικό σεμινάριο περιλαμβάνει είκοσι (20) θεματικές, το δε αναλυτικό πρόγραμμα, που είναι διαθέσιμοεδώ, διαρθρώνεται σε έξι θεματικές ενότητες:

1.    Γενική εισαγωγή

2.    Ζητήματα εταιρικού δικαίου με λογιστικό ενδιαφέρον

3.    Ζητήματα φορολογικού δικαίου

4.    Ζητήματα φορολογικού ποινικού δικαίου

5.    Ζητήματα αστικής ευθύνης των ελεγκτών

6.    Λογιστικά πρότυπα

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης με πιστωτικές μονάδες ECTS

Στόχοι

Το σεμινάριο εκκινεί από την παραδοχή ότι ζητήματα που βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ λογιστικού και νομικού κλάδου αντιμετωπίζονται συχνά ως πολύ «τεχνικά» και παραμελούνται από τους νομικούς, ενώ αντίστροφα και οι λογιστές τείνουν να παραμελούν τις νομικές (ή κοντινές στα νομικά) πτυχές των θεμάτων, με τα οποία καταγίνονται. Γι’ αυτό, το παρόν πρόγραμμα προσπαθεί να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση σημαντικών θεμάτων, στο πεδίο συνάντησης αυτών των επιστημονικών και επαγγελματικών αντικειμένων, ώστε όσοι το παρακολουθήσουν να βελτιώσουν το επίπεδο γνώσεων στο δικό τους αντικείμενο και να μπορούν να συνεργαστούν ευχερέστερα και αποτελεσματικότερα με τους επαγγελματίες του εκάστοτε άλλου αντικειμένου.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι δικηγόροι θα έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη σύγχρονη νομοθεσία και νομολογία στις ανωτέρω θεματικές ενότητες και θα έχουν αποκτήσει εξοικείωση με ζητήματα των λογιστικών προτύπων και του λογιστικού επαγγέλματος. Οι λογιστές θα έχουν επιμορφωθεί από καθηγητές, καθώς και εξειδικευμένους επαγγελματίες του κλάδου τους, με εκπαιδευτική πείρα. Επιπλέον θα έχουν ενημερωθεί όχι μόνο για θέματα εταιρικού, φορολογικού και ποινικού δικαίου που αφορούν τους πελάτες τους, αλλά και για το καθεστώς της προσωπικής τους ποικιλόμορφης ευθύνης (πειθαρχικής, αστικής, ποινικής).

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του νομικού και λογιστικού κλάδου, που εργάζονται είτε αυτόνομα ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως στελέχη εταιριών. Απευθύνεται επίσης σε δικηγόρους και υπαλλήλους τραπεζών και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων, που χρησιμοποιούν τη λογιστική και το λογιστικό και φορολογικό δίκαιο στην εργασία τους.

Διδάσκοντες

Στο πρόγραμμα διδάσκουν:

(α) καθηγητές και λέκτορες των Νομικών Σχολών του Α.Π.Θ. και του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και εξειδικευμένοι στο φορολογικό δίκαιο δικηγόροι, Δ.Ν.

(β) καθηγητές και συνεργάτες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ., καθώς και έμπειροι εισηγητές του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ).

Περίοδος υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής (μόνον ηλεκτρονικά) από 15/3/2016 έως 11/4/2016. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η αίτηση υποβάλλεται εδώ.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 100 Ευρώ ανά εκπαιδευόμενο. Ειδικώς για πτυχιούχους του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, για ασκούμενους δικηγόρους και ασκούμενους ορκωτούς ελεγκτές το κόστος είναι 70 Ευρώ, ενώ το κόστος ανά εκπαιδευόμενο που αναλαμβάνεται από νομικά πρόσωπα είναι 130 Ευρώ.

Χώρος διεξαγωγής

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης στην Καβάλα. Ειδικότερες πληροφορίες θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τις ερωτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής                                      Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Διά Βίου Μάθησης                                                   του Προγράμματος

       Στ. Ανδρέου, Καθηγητής                                  Μ. Καϊάφα-Γκμπάντι, Καθηγήτρια

Διάρκεια υλοποίησης προγράμματος
έναρξη:
Παρασκευή, Μάιος 13, 2016
λήξη:
Κυριακή, Μάιος 15, 2016
Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων:
Τρίτη, Μάρτιος 15, 2016 to Δευτέρα, Απρίλιος 11, 2016

Αφήστε το σχόλιο σας στο "ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ"

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*